De heenreis - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Pietje Pull ter Gunne - WaarBenJij.nu De heenreis - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Pietje Pull ter Gunne - WaarBenJij.nu

De heenreis

Door: Pietje

Blijf op de hoogte en volg Pietje

29 Januari 2023 | Filipijnen, Manilla

Dag allemaal,

Inmiddels ben ik aangekomen bij een Amerikaans echtpaar waar ik mag verblijven.

Ik ga bij het begin beginnen:

Op weg naar Schiphol hebben Bart-Jaap en ik een break genomen op station Utrecht om de kids en kleinkids nog even te zien! (Albert was zondag al geweest met 3 stuks). Zitten we daar enop eens komt er een bellende meneer die heel sneaky zijn hand op de beugels van mijn kleine handbagage koffertje legt, als of het allemaal gewoon is. BJ hield zijn hoofd koel en stak rustig zijn arm door de beugel zodat het stiekem meenemen niet meer mogelijk was! Hoorde het gelukkig later pas. Vervolgens zijn we naar Schiphol gegaan en na het inchecken hebben we nog een drankje genomen. Toen BJ met de trein terugging en ik alleen nog wat rond schuifelde werd ik gevolgd door een vreemde mevrouw die steeds zo'n 10 meter achter mij bleef: apart! Ben toen maar door de douane gegaan en was daar van verlost. Dus opgepast mensen.

De vlucht ging voorspoedig: geen stoel onbezet. Normaal gesproken stapte ik over in Taipeh (Taiwan) maar ivm de oorlog in Oekraïne ging de vlucht via Bankok (Thailand). Daar gingen een heleboelpassagiers er uit en de Manila gangers moesten in het vliegtuig 1 1/2 uur wachten omdat het toestel werd schoongemaakt. Was behoorlijk warm en een glaasje water werd niet geschonken (KLM onwaardig).

Knap hoe altijd op de minuut gezegd kan worden hoe laat de landing is: precies op tijd.

Had problemen met de scan (ivm corona) op mijn mobiel want die had op Manila airport geen bereik en met een meneer die gebrekkig Engels spreekt en net zo veel van computers afweet als ik …….Ik was dus de laatste die door de douane ging en was bang dat Lenny (de helper van het kindertehuis) haar broer en echtgenote met de oude jeep van het kindertehuis al weg zouden zijn maar ze waren er! Was top om ze zien.

Uiteindelijk hier aangekomen en toen ze weg wilden rijden deed de jeep het niet meer…..pppffff met z’n allen geduwd en gelukkig sloeg de auto aan.

Het echtpaar hier is allerhartelijkst: heb een fijne kamer, eigen badkamertje, en een heerlijk bed. Ik denk er een uur over te doen van hier naar het TLC: voor hier is dat peanuts.

Morgen begin ik in de TLC om 8.00 uur …..zie er echt naar uit!

Enkelen van jullie hebben mij gevraagd of ze een bijdrage konden leveren voor hetTLC. Van sommigen ook al “flapjes” in de hand gedrukt gekregen, dank daar voor.

Er zijn 2 mogelijkheden:

1.Via de St. Immanuel, Wijk bij Duurstede (ANBI-status) vermelden “The Little Childrens Home” Manilla, PH.

NL 04 TRIO 200 020 0494

2.ING: NL 94 INGB 000 302 7832 tnv A.J. Pull ter Gunne: dit is een rekening waarmee ik dingen kan doen die is, voor “wat mijn hand vindt om te doen”

Mooi gezegd: hoorde ik van iemand op ons plein.En er is altijd wel wat: een nieuw zwembadje: ééntje voor de baby’s en één voor de iets grotere omdat de oude echt “door” waren. Het opknappen van het speeltuintje naast TLC: kettingen van schommels waren door en zijn vervangen, plankjes van de wipwap verrot enz. Iedere keer zijn er dit soort dingetjes waar geen geld voor is.

Dus zo ver alles top. Alle goeds, xxPP

• 29 Januari 2023 - 12:21

Annet:

Succes morgen bij de echte start Sis. Lfs.

• 29 Januari 2023 - 12:28

Anne Horjus:

• 29 Januari 2023 - 13:28

Else:

Reis met avonturen dus. Fijn dat je er bent en kunt beginnen. Wens je heel goede en fijne weken.

• 29 Januari 2023 - 13:49

Albert :

Tjonge mam, wat een pittig begin. Echt wel stoer, avontuurlijk en lief dat je dit allemaal maar onderneemt. We lezen straks even de avonturen voor aan de kids. Wij hopen dat je een bijzondere en gezegende tijd hebt. A[e-38]I en kids

• 29 Januari 2023 - 13:49

Hans En Annemarie:

Hoi Pietje,

Wat gaaf dat het gelukt is! We zouden je graag verwelkomen in ons huis in Manila, maar de rollen zijn nu omgedraaid he?!

Jij daar - wij hier. Heel veel plezier, lol, zegen, en avontuur in Manila. Geniet ervan.

Groetjes aan Lenny, Debra, de caregivers en aan de Spicers!

Blessings,

• 29 Januari 2023 - 16:10

Anneke:

Ha Pietje,

Wat een avontuurlijke reis heb je achter de rug, maar je bent er gelukkig.

Leuk om je reis op deze manier mee te beleven.

Ik wens je daar een mooie tijd toe.

• 29 Januari 2023 - 20:59

Marja Ebbens:

Hoi Pietje!

Heel fijn om je reisverhalen te delen en het avontuur te volgen. Zo fantastisch dat je je voor dit project inzet en doet goed om mee te leven. Liefs, Marja

• 29 Januari 2023 - 22:04

Joke Navis :

Hoi Pietje.

Fijn dat je zonder kleerscheuren over gekomen bent.

We wensen je een gezegende tijd toe.

Dat je een zegen mag zijn voor de kinderen en medewerkers daar.

Dat onze Vader jullie mogen beschermen en Zijn naam bekend zal worden onder de mensen.

• 30 Januari 2023 - 09:48

Marijke Van Den Brink:

Ha Pietje,

De reis is al meteen avontuurlijk begonnen[e-1f605]

Fijn dat je veilig bent aangekomen en een prettig adres hebt om te verblijven. Succes met het goede werk en een fijne tijd!

Lieve groet,

Hans en Marijke

• 30 Januari 2023 - 17:29

Lea De Pooter, Bunnik:

• 30 Januari 2023 - 23:30

Ingrid:

Pietje.Je hebt de eerste hindernissen genomen.Engeltjes op je schouder reizen met je mee.Veel succes en blijde gezichtjes!

• 01 Februari 2023 - 19:04

Monique Krabbenborg:

Wat een begin van je reis zeg. Maar gelukkig ben je erg dapper en een doorzetter. Ben trots op je. Veel liefs.

• 02 Februari 2023 - 11:38

Marlon Noorman:

Hallo Pietje

Blij dat je goed bent aangekomen! Heel veel succes met je werkzaamheden en een fijne tijd! Fijn dat je een goede plek hebt om te verblijven.

Veel liefs.

• 06 Februari 2023 - 13:36

Wout En Janny Van Wolfswinkel:

Hoi Pietje,

Wat zijn we trots op onze dappere buurvrouw, die zich zo inzet voor deze kinderen. We zijn dankbaar en blij dat de reis goed verlopen is met de nodige spanning. Nu is het werk begonnen en we wensen je een mooie tijd en veel zegen op je werk.

lieve groet, Wout en Janny.

• 06 Februari 2023 - 20:01

Amber Van Vliet En Familie :

ha pietje sorry dat ik zo laat terug mail wat spannend allemaal die heen reis het is gelukkig allemaal goed gegaan ik hoop dat je een goede tijd heb op de philippijnen .

met mij gaat alles goed en met de anderen uit het gezin ook en je krijgt de groeten van ons allemaal (-: