Vertrouwd - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Pietje Pull ter Gunne - WaarBenJij.nu Vertrouwd - Reisverslag uit Manilla, Filipijnen van Pietje Pull ter Gunne - WaarBenJij.nu

Vertrouwd

Door: Pietje

Blijf op de hoogte en volg Pietje

22 Februari 2025 | Filipijnen, Manilla

Ha allemaal,

Daar komt ie dan… een eerste bericht vanuit de plofhitte! Ik kwam altijd begin januari daar aan en ging dan half februari weer terug omdat het me dan te warm werd. Door omstandigheden ben ik nu dus hier aangekomen om het moment dat ik normaliter zou vertrekken…… maar het begint te wennen. Met een fijne kamer en een eigen douche heb ik niet te klagen.

Daar werd ik dan meteen de eerste dag op weg naar TLC mee geconfronteerd. De groenten vrouw (1) waar ik mijn spulletjes koop zag me en ik moest bij haar komen om een kletsje te maken. Daar zat ik dan tussen de gember en nog veel meer. Al tien jaar zit ze daar op dezelfde kruk op dezelfde plek in de bloedhitte. Ze slaapt er achter op de grond en die douche heeft ze, zeker weten, niet.

Vervolgens de berg op gelopen en bij aankomst hing er een spandoek (2) en werd er een Nederlands liedje gezongen wat ik ze vorig jaar had geleerd met veel gebaren. Warm welkom dus! En dus maar aan de slag as usual.

Inmiddels zijn de kinderen naar een andere locatie op school. Zaterdag zou ik met Shane (3) naar haar extra therapie: ik had een rugzak bij de Action gekocht met de i-pad erin. Helaas was het deze keer een groepsles dus het werken met de i-pad ging niet door. Jammer maar dat zien we komende zaterdag wel weer. Had er in de gauwigheid nog een screen-protector op laten zetten en een hoes bij gekocht.

Grappig dat wereldwijd alle kinderen wel van geplak/geknip houden. Maar het leukste vinden ze iedere keer toch wel Memory. Meestal zijn spelletjes geen lang leven beschoren en raken in-compleet maar op Memory zijn ze kennelijk heel zuinig. Dikke pret en voor bijna alle leeftijden. Het wordt veel te weinig gedaan: gewoon dit soort spelletjes. Ik kan het het personeel ook niet kwalijk nemen…. ze zijn zelf opgegroeid in een nest waar ze niet eens spelletjes hadden, dus ook de waarde er niet van in zien, helaas.

Morgen (zondag) ben ik uitgenodigd om mee te gaan naar een kerk dienst….. ben er vorig jaar ook geweest. Zingen met een gitaar met 3 snaren en een piano die een paar toetsen mist en…… daar is niets mis mee!

Dat was het weer…. nu onder de douche, wat bof ik maar, xxPP

• 22 Februari 2025 - 13:10

Hans Colenbrander:

Ahhh, je bent er weer! wat fijn. Een heel mooie tijd gewenst!

• 22 Februari 2025 - 13:43

De Jong:

ha Pietje, mooie tijd op de Philippijnen, geniet ervan, Mirjam

• 22 Februari 2025 - 14:08

Marlon :

Mooi om je verslag te lezen! Goed dat je daar weer bent om te helpen.

Fijne tijd en hoop dat de hitte gaat wennen. lieve groetjes.

• 22 Februari 2025 - 15:02

Else:

Leuk, Piet, Feest der herkenning. Sterkte met de hitte en dank voor je verslag. Liefs Else

• 22 Februari 2025 - 15:25

Irene:

Bijzonder dat je ook dit jaar je tijd en liefde uitdeeld. Respect. Gr Irene

• 22 Februari 2025 - 16:11

Annet:

Dank voor deze update. Altijd weer leuk om te lezen en op die manier mee te kunnen leven!

• 22 Februari 2025 - 16:24

Ingrid:

Dank weer Pietje, dat je ons je mooie verhalen weer vertelt. Warm welkom een stille push om volgend jaar weer te gaan.

• 22 Februari 2025 - 16:25

Joke En Erwin Navis :

Super je bent er. .

Wij wensen je een hele mooie tijd toe.

• 22 Februari 2025 - 16:34

Adrie:

Wat bijzonder dat je dit weer doet Pietje!

Heel fijn om mee te lezen hoe het leven er daar uitziet.

• 22 Februari 2025 - 17:25

Agnes:

Ha, Pietje, weer een prachtig verhaal! Mooi om te lezen dat ze zo blij zijn met je..

• 22 Februari 2025 - 18:15

Franny:

Weer verrassend wat je allemaal schrijft. Knap van jehoor

• 22 Februari 2025 - 19:23

Aline Timmer-Romeijn:

Hoi Pietje, wat fijn dat je goed aan gekomen bent. Je maakt daar wel veel mooie dingen mee. Lijkt mij hartverwarmend dat ze een Hollands lied kunnen zingen. Prachtig.

Heel veel groetjes van mij Aline

• 22 Februari 2025 - 20:00

Miep Kars :

Fijn dat je een goed reis hebt gehad , en dat de mensen ook weer blij zijn dat je nog een keer bij ze op bezoek bent geniet van je tijd daar groet Miep

• 23 Februari 2025 - 08:10

Marijke Van Den Brink:

Wat een, in alle opzichten, warm welkom[e-1f60a]

En een bijzondere editie, deze laatste keer.

Een mooie tijd gewenst Pietje[e-2764]️

• 23 Februari 2025 - 12:11

Aafke:

Lieve Pp, wat geweldig en bijzonder dat je daar weer bent en die mooie taak toch weer aandurft!! Heel speciaal en vertrouwd er weer te zijn ,denk ik! Alle goeds en n mooie tijd gewenst. Liefs Aafke

• 23 Februari 2025 - 14:03

Raymond :

⁷⁶

• 23 Februari 2025 - 18:09

Aprg:

Mooi verslag! Hou ons op de hoogte!

• 23 Februari 2025 - 21:45

Hansje:

Hoi Pietje. Fijn dat je goed aangekomen bent en dat het weer als thuiskomen was.mooi dat je meteen weer aan de slag kon. Al wat gewend aan de hitte ? Genoten vanmorgen van de kerkdienst ? Gaan de kinderen dan ook mee?

zal verder van je verhalen genieten. Groet, Hansje

• 24 Februari 2025 - 14:43

Klasien De Lange:

Hai Pietje, alweer thuis daar. Leuk die foto's. Het gaat weer helemaal goed komen daar nu je er bent ondanks de hitte. Fijn dat de kinderen ook van jou genieten. Zie al weer uit naar je volgende verslag.

Lieve groet, KLasien

• 02 Maart 2025 - 15:47

Annelies Kraan:

Lieve Pietje, wat een ontroerend gezicht jij met de groentevrouw en dan op de berg een Nederlands liedje. Daarom zit je dan zo lang in het vliegtuig. Het is wel genieten.