Correctie
Door: Pietje
Blijf op de hoogte en volg Pietje
11 Maart 2025 | Filipijnen, Manilla
Dag allemaal,
Pppff wat een overweging deze mail te sturen: na zaterdagmiddag met een helper (ate Letty) van TLC naar de begraafplaats van haar beide dochters te zijn geweest, had ik even tijd nodig het allemaal een plaatsje te kunnen geven. Ik bekeek nog even de gemaakte foto’s en zag dat er 2 verschillende overlijdensdata op stonden. Gek … had ik iets gemist? Kon ze het allemaal niet vertellen in haar gebrekkige Engels?
Gisterenavond had ik een etentje met de leiding van het TLC en dat schepte duidelijkheid.
Ate Letty heeft/had 3 dochters … een tweeling en dus nog een meisje. 1 van die tweeling is 2 jaar geleden overleden t.g.v. lupus (foto 1). De dochter die in aug. Jl overleden is, is het jongere zusje Hope ( geen lupus) (foto 2). Zij heeft hard haar best gedaan om ’junior college’ af te maken en had reeds gesolliciteerd voor een goede baan op een cruiseschip (zeer gewild omdat daar veel fooien gegeven worden) zodat zij haar ouders zou kunnen ondersteunen. Totdat …. die enorme tyfoon over het land raasde en veel overstromingen veroorzaakte. Dan is het gauw gebeurd met open riolen …. en ratten. Zij voelde zich niet goed, uiteindelijk naar het ziekenhuis gegaan waar zij kort daarna is overleden t.g.v. leptospirosis. Nu is 1 van de tweelingmeisjes nog over met …. lupus.
Weinig perspectief en wat een angst dat ze die ook zal moeten missen. Ze werkt zich suf om alle rekeningen van tig onderzoeken te betalen en daar wil ze zich helemaal niet mee bezig houden. Veel mensen kunnen hier geen verzekering betalen en nemen de gok maar als je dan wat hebt, ben je voor je leven de pineut en hangt alles van leningen aan elkaar. Dit wilde ik even rechtzetten, misschien slaap ik dan ook weer beter!
Alle goeds, en laten we onze zegeningen maar wat meer tellen! xxPP
11 Maart 2025 - 10:59
Monique :
Wat een verhaal, krijg er kippenvel van.
11 Maart 2025 - 11:07
Agnes:
Jeetje, wat een verschil met de Westerse wereld!! Te triest voor woorden!
11 Maart 2025 - 12:26
Else:
Wat een in-triest verhaal. Het leven is soms wreed. Vooral als het zo bij komt. Sterkte en zie de lichtpuntjes.
11 Maart 2025 - 14:07
Irene:
Dat is een confronterende realiteit, de verschillen zijn groot is deze wereld. Extra bijzonder dat jij een beetje liefde komt brengen[e-2764]️
11 Maart 2025 - 16:33
Annet :
Triest. Wat hebben wij het toch goed! Bedenk ik me dan.
12 Maart 2025 - 09:18
Esther Willemsen:
Lieve Pietje, wat een verdriet. En jou kennende...wat zal je t meelijden.
Heel veel sterkte en kracht en zegen! Hier is het biddag, we zullen jou, Ate en haar dochter opdragen aan onze Hemelse Vader. Lfs
12 Maart 2025 - 09:21
Anneke :
Wat een ontzettend triest verhaal